Orange rozdelí mladým ľuďom v prešovskom regióne 378000Sk

05.08.2003 Celý región

Orange rozdelil v 8 krajoch Slovenska celkovo 3 milióny korún na podporu zaujímavých a originálnych projektov na realizáciu voľnočasových aktivít mladých ľud...
Orange rozdelil v 8 krajoch Slovenska celkovo 3 milióny korún na podporu zaujímavých a originálnych projektov na realizáciu voľnočasových aktivít mladých ľudí. Hodnotiaca komisia zložená zo zástupcov neziskových a mládežníckych organizácií z regiónov, regionálnych médií, spoločnosti Orange Slovensko a nezávislej neziskovej organizácie Centrum pre filantropiu - ETP vybrala víťazné projekty Orange projektu, ktorý spoločnosť Orange Slovensko vyhlásila v júni tohto roka.

Cieľom Orange projektu bolo osloviť čo najviac mladých ľudí a podporiť ich originálne nápady na realizáciu voľnočasových aktivít. Spomedzi 508 prihlásených projektov v celkovej požadovanej hodnote vyše 49 miliónov korún komisia ocenila
50 projektov, ktoré iniciovalo 16 jednotlivcov, 12 občianskych združení a 26 ďalších organizácií.

Od 24. júna 2003 sa so žiadosťou o finančnú podporu mohol prihlásiť ktokoľvek, kto naplánoval športové, kultúrne, vzdelávacie, pracovné a iné podujatia pre mladých ľudí. S tohtoročným projektom Orange pokračuje v podpore regionálnych a celoslovenských aktivít. Už v minulých rokoch Orange zrealizoval niekoľko úspešných grantových projektov ako napríklad Prima projekt na podporu voľnočasových aktív mládeže a Otvorený grantový projekt so zameraním na regionálny rozvoj. Ako po iné roky, aj tohtoročný projekt Orangeu je manažovaný nezávislou neziskovou organizáciou Centrum pre filantropiu - ETP.

V Prešovskom kraji spoločnosť Orange Slovensko podporila sedem projektov, zameraných na šport, kultúru i ochranu prírody. Bike Klub Lipany uspel s projektom cyklopretekov Orange Špárová Cross country Lipany, ktoré sa budú konať
24. augusta. V Stropkove spoločnosť Orange Slovensko podporila Centrum voľného času, ktoré pripravilo na 13. augusta nohejbalový turnaj a niekoľko sprievodných akcií: preťahovanie lanom, súťaž v tlačení áut a tanečné súťaže. Zaujímavé akcie sa chystajú aj v Zlatej Bani - ryžovanie zlata. Tento projekt spolu s country bálom, ukážkami podkúvania koní, majstrovstva kovbojov a írskymi i westernovými tancami iniciovalo občianske združenie Permoník.

V Kežmarskom amfiteátri sa vďaka Orange projektu uskutoční hudobný festival Lokal Life 003, na ktorom vystúpia miestne hudobné kapely a návštevníkov roztancujú dídžeji. Ďalší festival BUNTFEST bude mať premiéru 26. a 27. septembra v Štrbe-Vápeničke. Projekt predložil 19-ročný Michal Jonas z M-klubu Štrba. Premietať sa bude na veľkoplošnom plátne pod holým nebom päť filmov. Dvojdňové podujatie bude podlnené o vystúpie domácej kapely, predstaví sa bábkové divadlo a budú sa konať zábavné športové akcie.

Orange fotodielne pre násťročných je projektom Ivety Brejčákovej, ktorá chce „ násťročných“ zoznámiť s rôznymi fotografickými technikami a poskytnúť im možnosť všetko si prakticky vyskúšať. Tvorivé dielne ukončí výstava fotografií, vzniknutých počas trvania akcie. Podporu dostal aj projekt Spoločnosti pre ochranu vtáctva - Putovanie s vtákmi za budúcnosťou, ktorý sa začne 3. októbra na námestí v Prešove. Trojdňový vtáči festival otvorí výstava fotografií zo života vtákov a premietanie filmu Putovanie vtákov. Počas trvania akcie je možné zapojiť sa do kosenia ostricovej lúky, jedného z posledných zachovaných odpočinkových miest pre sťahovavé vtáky.

Zoznam všetkých víťazných projektov je zverejnený na web stránke spoločnosti Orange Slovensko www.orange.sk.
 

Vyberte región

mark